Τί κονδύλια φέρνει η πρόεδρος της Κομισιόν στον Μητσοτάκη

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η φόν ντερ Λάιεν επισκέφθηκε την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας της για την προώθηση των εθνικών προγραμμάτων ανάκαμψης. Η Ελλάδα αναμένεται να  λάβει περίπου 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και τα πρώτα 4 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο καλοκαίρι.

Η Κομισιόν έχει εγκρίνει έναν οδικό χάρτη ανάκαμψης των οικονομιών των κρατών-μελών για να τα βοηθήσει να αντιμετωοπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και να διευκολύνει τη μετάβαση τους σε μία πράσινη και ψηφιακά αναβαθμισμένη οικονομία. Πρόκειται για την προκαταβολή της τάξης του 13% που αντιστοιχεί σε 2,3 δισ. επιδοτήσεις και 1,6 δισ. δάνεια που θα εκταμιευθούν μέσα στον Αύγουστο.

Μητσοτάκης και φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στη συνέχεια στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και θα προβούν σε δηλώσεις. Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” και θα ακολουθήσει συζήτηση και των δυο με πολίτες. Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα διοίκησης του προγράμματος “Ελλάδα 2.0”.

Δράσεις

  • Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.
  • Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

“. Η επίσκεψη της κυβέρνησης της προέδρου της Κομισιόν δίνει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να  κάνει λόγο για την ενίσχυση του αναπτυξιακού μοντέλου που θα επικεντρώνεται στην πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τα κοινοτικά κεφάλαια ύψους  57-60 δισ. ευρώ θα δώσουν ώθηση στην πραγματική οικονομία. Ταυτόχρονα, τα 12,7 δισ. των δανείων θα χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 31,8 δισ. ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι