Τι λέει η εταιρεία που βρήκαν νοθευμένη τη φέτα της οι Γερμανοί

Τι λέει η εταιρεία που βρήκαν νοθευμένη τη φέτα της οι Γερμανοί

Καθώς το αιγοπρόβειο γάλα από το οποίο παράγεται η φέτα έχει υπερδιπλάσια τιμή από το αγελαδινό, οι Γερμανοί ελεγκτές θεώρησαν ότι τα λευκά ελληνικά τυριά που πωλούνταν ως φέτα στα σούπερ μάρκετ της χώρας τους, είχαν νοθευθεί σκόπιμα με αγελαδινό. Η εταιρεία που προκάλεσε το ζήτημα δηλώνει ότι “επρόκειτο για βιομηχανικό λάθος και αποσύρθηκε ήδη η παρτίδα”.

Υπενθυμίζεται πως δείγματα που εξετάστηκαν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια της Γερμανίας, και αργότερα διαβιβάστηκαν ως καταγγελία σε ελληνικών συμφερόντων εμπορική εταιρεία στη Γερμανίας και στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, έδειξαν νοθεία από 50% ως 80% με αγελαδινό γάλα στις συσκευασίες Φέτας ΠΟΠ που διέθεσε η εταιρεία σε μεγάλη αλυσίδα.

Η εταιρεία στο ανακοινωθέν της διαψεύδει τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ότι η ίδια παραιτήθηκε από τις τάξεις της. Το πρωί πάντως συζήτησαν το θέμα ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός), κ. Χαρουτουνιάν, ο προέδρος της ΔΟΦ, κ. Βιτάλης και ο προέδρος του ΣΕΒΓΑΠ, κ. Αποστολόπουλος. Ο κ. Ιωάννης Βιτάλης, Πρόεδρος της ΔΟΦ και Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά:

«Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας αισιοδοξεί πως τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την αυστηρότατη έρευνα του ΕΛΓΟ θα είναι δίκαια, απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα και θα επιτρέψουν στους αρμόδιους φορείς, στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, χωρίς εκπτώσεις, όπως αυτές ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον αποδειχθεί δόλος και όχι αμέλεια. Στόχος μας ήταν και παραμένει η προστασία της ΠΟΠ φέτας, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ελλήνων κτηνοτρόφων και βιομηχανιών, ένα έργο ιδιαίτερα απαιτητικό και αναγκαίο».

Η γαλακτοβιομηχανία “Όμηρος” σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει βραβευθεί δύο φορές και ότι εξάγει σε πάνω από 20 χώρες «προϊόντα ανώτερης ποιότητας τηρώντας πάντοτε όλους τους κανόνες της διεθνούς νομοθεσίας σε όλα τα στάδια από την παραγωγή έως και τη διανομή τους. Σε ό,τι αφορά όλους αυτούς που αυτές τις ημέρες επιχείρησαν να συκοφαντήσουν την εταιρεία και τους εργαζόμενους της, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας για την προστασία της φήμης και της αξιοπρέπειάς μας. Τέλος, επισημαίνουμε ότι ουδεμία παραίτηση υπήρξε από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας της εταιρείας μας». Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει ότι «αναλύσεις δειγμάτων προϊόντων μας, φέτας, έδειξαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος και η εταιρεία μας ενημέρωσε υπεύθυνα και από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος ανακαλώντας μάλιστα αμέσως την προβληματική παρτίδα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι