Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος για το τοξικό νέφος από τη φωτιά

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο με τα πλαστικά στη Μεταμόρφωση και για τις μετρήσεις ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργείο «παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή και ότι ειδικό  κλιμάκιο μετέβη εξαρχής στο σημείο. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ενημερώθηκαν από τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς. Δεν τους επετράπη η είσοδος στο εσωτερικό του εργοστασίου, αλλά ούτε και εντός του αύλειου χώρου για λόγους ασφαλείας».

«Αμέσως, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα διενεργηθεί αυτοψία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ως προς τις μετρήσεις ποιότητας της ατμόσφαιρας προσθέτει ότι «από τις μετρήσεις του πλησιέστερου σταθμού του Υπουργείου που βρίσκεται στη Λυκόβρυση, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση για δύο ώρες, στις 09:00 και 10:00 το πρωί της 15ης Αυγούστου, στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 & ΑΣ2,5. Οι μέγιστες τιμές ωστόσο που μετρήθηκαν (80 μg/m3, & 50 μg/m3 αντίστοιχα) διήρκεσαν λίγο, λόγω της διάχυσης που προκλήθηκε με την ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι