Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

«Να προσέχουν όσοι μένουν σε παλιά σπίτια», συστήνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μετά το σεισμό 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5.07 το πρωί, 22 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 4,5 χλμ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. «Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή. Μετά τους επαναλαμβανόμενους σεισμούς σε Θήβα και Κρήτη περιμέναμε σεισμό γύρω στα 5 Ρίχτερ στην περιοχή. Υπάρχει ανησυχία μόνο για παλιά σπίτια και σε αυτά οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν. Αυτά δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί μπορεί να καταρρεύσουν ακόμη και από σεισμούς σχετικά μικρού μεγέθους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι