Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

Συνολικά τρεις υποθαλάσσιοι σεισμοί σημειώθηκαν στα ανοιχτά της Κέρκυρας, νωρίς σήμερα το πρωί και είχαν μέγεθος από 3,5 έως 4,7 Ρίχτερ.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε ένας σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε ένας, ισχυρότερος, των 4,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η τελευταία δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια δόνηση στα όρια του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, αρκετά μικρή και μακριά από τον χερσαίο χώρο και αργότερα θα έχουμε πλήρη αντίληψη για το τι ακριβώς έχει γίνει».

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς είπε στην ΕΡΤ: « Έχουμε μια σχετικά ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς, στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Η ακολουθία ξεκίνησε προ διημέρου, αλλά δεν προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Οι σεισμολόγοι δεν είναι ακόμη βέβαιοι αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό ή όχι. Επειδή ακριβώς από το σημείο αυτό δεν έχουν σημειωθεί πολλοί σεισμοί, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να γίνουν εκτιμήσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι