Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Θήβα

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Θήβα

Απανωτοί μετασεισμοί καταγράφονται από χθες στη Θήβα, στη Σάμο και στα Επτάνησα, με πολύ πιο έντονο το φαινόμενο στη Θήβα, όπου μετρήθηκαν 30 μικρές δονήσεις με επίκεντρο την πόλη.

Ο  σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας θεωρεί ότι τα μικρά ρήγματα στην περιοχή όπου βρίσκεται το επίκεντρο της Θήβας (2χλμ. βορείως της πόλης) δεν μπορούν να δώσουν σεισμό μεγαλύτερο των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έγινε αισθητός πάντως και την Αθήνα. Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε σχετικά ότι το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο. Είχε ξανασυμβεί προ εξαμήνου, δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας. Και στη Σάμο σημειώθηκαν εν τω μεταξύ απανωτές δονήσεις χτες και στη διάρκεια της νύχτας και είχαν μέγεθος 2-3,4 Ρίχτερ.

 

https://static1.emsc.eu/Images/EVID/100/1008/1008384/1008384.local.jpg

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι