Τι συμφώνησαν για Τέμπη και υποκλοπές Ανδρουλάκης-Κασσελάκης

Τι συμφώνησαν για Τέμπη και υποκλοπές Ανδρουλάκης-Κασσελάκης

Υποκλοπές και τραγωδία στα Τέμπη φαίνεται να δημιουργούν κάποιες πρώτες γέφυρες μεταξύ των κ.κ Ανδρουλάκη και Κασσελάκη, όπως διαφάνηκε και από την σημερινή πρώτη επίσημη συνάντηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, κατόπιν αιτήματός του. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών  και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Προηγουμένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών), Χρήστο Ράμμο. «Έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς αργότερα», είπε χαρακτηριστικά, μετά την συνάντηση τους. Να σημειωθεί πως ο κ. Ράμμος είχε δεχτεί ευθεία επίθεση, ακόμα και από τον πρωθυπουργό, για τις ενέργειες του στην υπόθεση των υποκλοπών.

Κασσελάκης

Ο κ. Κασσελάκης προχώρησε στην εξής δήλωση: «Την προηγούμενη εβδομάδα όπως γνωρίζετε συνάντησα τον κύριο Μητσοτάκη στο γραφείο του εδώ στη Βουλή όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και το λέω και τώρα, ως πολιτικός προϊστάμενος να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ ώστε να μπορούν να καταθέσουν στην Δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα τόσο με με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ όσο και με τον πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5 η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κύριου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά.

Το Σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί όλοι θα χάσουν την ελπίδα για την ενασχόληση με τα κοινά. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Και σ’ αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασής. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.

Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση η οποία είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία -με την εκλογή που πέρασε- να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, την κοινή νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Ανδρουλάκης

Λίγο μετά τις 16:00 τη Δευτέρα (6/11) ξεκίνησε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. «Γεια σου Νίκο. Πάλι σε καναπέ κάθομαι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μπροστά στις κάμερες.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Να συναντιόμαστε όλοι οι αρχηγοί για τα μεγάλα θέματα, όπως την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα. Είναι κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως» σημείωσε.

«Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για να επισημάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης:

«Από πέρυσι, όταν ξεκίνησε η περιπέτεια προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο», σημείωσε, επισημαίνοντας την αγωνία του πρωθυπουργού να πετύχει συγκάλυψη και την προσωπική επίθεση Μητσοτάκη στον κ.Ράμμο. «Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

«Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό στη Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση όπως προβλέπει το Σύνταγμα;», αναρωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης.

«Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί ότι η εκπροσώπηση των ανεξάρτητων αρχών θα είναι σεβαστή πάνω από όλα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι