Tί θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες, η ατζέντα του περιλαμβάνει τα εξής ακόλουθα:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρουσιάζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: α) Εθνικός κλιματικός νόμος, β) Εκσυγχρονισμός αδειοδοτικής διαδικασίας έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, υπεράκτια αιολικά πάρκα, μετασχηματισμός Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσιάζει το νομοσχέδιο: Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Έλεγχος ποιοτικών κριτηρίων, έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρουσιάζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: α) Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, β) Εκσυγχρονισμός Κτηματολογίου, Ρόδου, Κω – Λέρου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσιάζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/2162 σχετικά με την έκδοση και τη δημόσια εποπτεία καλυμμένων ομολόγων, 2019/1160 για τη διασυνοριακή διανομή οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, 2019/1153 για τη διευκόλυνση της χρήσης χρηματοοικονομικών και άλλων πληροφοριών για την πρόληψη, την ανίχνευση, τη διερεύνηση ή τη δίωξη ποινικών αδικημάτων.

Θα υπάρξει, παράλληλα, εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το Ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης. Τέλος, θα υπάρξει εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης – Οδικού Χάρτη Κυκλικής Οικονομίας 2021-2025.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι