Τυφώνας βούλιαξε αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο στην Ταϊβάν

Τυφώνας βούλιαξε αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο στην Ταϊβάν

Ο τυφώνας Γκέμι πέρασε από τη βόρεια Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον δυο νεκρούς, εκτεταμένες πλημμύρες και προκαλώντας ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοικτά, προτού κατευθυνθεί στην ηπειρωτική Κίνα, όπου αναμένεται να φέρει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Οι εννέα ναυτικοί του φορτηγού, υπήκοοι Μιανμάρ, είναι αγνοούμενοι.

Ο τυφώνας έφθασε στην περιοχή γύρω στα μεσάνυχτα (19:00 χθες ώρα Ελλάδας) συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας έως και 227 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν.

Ο τυφώνας προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία έπληξε κάπου μισό εκατομμύριο κατοικίες. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Λιμενικού της χώρας, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τανζανίας με εννεαμελές πλήρωμα, υπηκόους Μιανμάρ, βυθίστηκε ανοικτά της Καοσιούγκ, λιμανιού στη νότια Ταϊβάν, και δεν έχει υπάρξει έκτοτε επικοινωνία με τους ναυτικούς. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Γραφεία, σχολεία και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους οι χρηματαγορές, παραμένουν εκτός λειτουργίας σήμερα. Τα περισσότερα τρένα θα ξαναρχίσουν να κυκλοφορούν μετά τις 15:00 (10:00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλες οι πτήσεις εσωτερικού και 185 πτήσεις προς και από διεθνή αεροδρόμια ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 266 τραυματίστηκαν εξαιτίας του τυφώνα, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Στην Κίνα, όπου αναμένεται ο τυφώνας, εκτιμάται ότι θα πλήξει την επαρχία Φουτζιάν προτού κινηθεί προς βορρά και σταδιακά εξασθενίσει.Προληπτικά απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους περίπου 150.000 κάτοικοι.

 

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx