Τηλεδιάσκεψη με την Αρμενία

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Η κοινή στάση Ελλάδας και Αρμενίας στο θέμα της Αγίας Σοφίας επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Αρμένιο υφυπουργό Εξωτερικών Αβέτ Αντόντς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, την τουρκική ενέργεια καταδίκασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας. Οι δύο χώρες υψώνουν από κοινού τη φωνή τους απέναντι στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, σχολίασε χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτησή του αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάιος – Νοέμβριος 2020). .

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την πρόσφατη επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συνολικής Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (CEPA) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρμενίας.

Από πλευράς του, όπως σημειώνεται, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας συνεχάρη τον αναπληρωτή υπουργό για τις επιλογές της ελληνικής προεδρίας, ιδιαίτερα ως προς την κεντρική θεματική, η οποία εστιάζει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας.

Η Τουρκία

Δεν γνωρίζουμε αν συζητήθηκε το πρόβλημα με τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου σε αψιμαχίες Αρμενίων και Αζέρων σκοτώθηκαν πάνω από 11 οπλίτες και ένας άμαχος τις τελευταίες ημέρες.  Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές αναζωπυρώσεις της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, που δεκαετίες τώρα βρίσκονται σε μια εν αμφιβόλω εκεχειρία, καθώς τα μεθοριακά επεισόδια είναι συχνά. Το θέμα είναι η αυτονόμηση του κατοικούμενου από Αρμενίους Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία ήδη τοποθετήθηκε υπέρ του τουρκόφωνου Αζερμπάϊτζάν προχτές. Εξάλλου και στη διάρκεια του πολέμου Αζερμπάϊτζάν και Αρμενίας, στήριζε το πρώτο και και με οπλικά συστήματα αλλά και με στρατιώτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι