Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου επανέλαβε στον Μπάιντεν την θέση του για το ενδεχόμενο μιας "παλαιστινιακής κυριαρχίας"

Ο Νετανιάχου «ξεκαθάρισε επίσης ότι το Ισράηλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι δεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίτερα σήμερα οι δύο ηγέτες.

«Είχα μια μακρά συνομιλία με τον Νετανιάχου σήμερα και είναι μια ιδιωτική συνομιλία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. «Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε, απαντώντας στην ερώτηση που του έκανε ένας δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφερόμενος προφανώς στο ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες και αφορούσε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι