Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Συνομιλία για το Μεσανατολικό αλλά και για τη νέα θητεία του Αιγυπτίου προέδρου είχαν Ερντογάν και Σίσι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως, συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και οι προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας σχετικά με τη συνομιλία αναφέρονται τα εξής: «Ο πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και οι προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις ισλαμικές χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για να διασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Σίσι, ο οποίος επανεξελέγη ως πρόεδρος της Αιγύπτου. Εξέφρασε την ευχή η νέα περίοδος να είναι ευοίωνη για τις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι