Τηλεφώνημα Τραμπ: “Ξαναμέτρα και βρες 11.000 ψήφους”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Πιέσεις σε κεντρικό πρόσωπο των εκλογών στην πολιτεία της Τζόρτζια φέρεται να άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να «βρει ψήφους» για να ανατρέψει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στην συγκεκριμένη πολιτεία.

Η συντηρητική αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε άρθρο στηριζόμενο σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει στην κατοχή της και όπου ακούγεται ο Τραμπ να ζητάει ψήφους για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του για «εκλογική νοθεία».

Η Washington Post δημοσίευσε σήμερα ηχητικά αποσπάσματα της συνομιλίας, διάρκειας μιας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του Γραμματέα της Πολιτείας της Τζόρτζια, του Ρεπουπλικανού Μπραντ Ραφενσμπέργκερ. Σε όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο γραμματέας της πολιτείας επέμεινε να απαντά στον Τραμπ ότι οι ισχυρισμοί περί νοθείας δεν μπορούν να σταθούν. Ο Τραμπ ακούγεται να λέει:

«Ο λαός της Τζόρτζια είναι θυμωμένος, οι άνθρωποι στη χώρα είναι θυμωμένοι. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι ξαναμέτρησες τις ψήφους».

Και συνέχισε: «Κοιτάξτε, το μόνο που θέλω να κάνω είναι αυτό. Θέλω απλώς να βρω 11.780 ψήφους περισσότερους από αυτούς που έχουμε. Έχουμε κερδίσει την πολιτεία, δεν υπάρχει περίπτωση να την έχουμε χάσει».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το γραφείο του Ραφενσμπέργκερ δεν απάντησε σε αιτήματα δημοσιογράφων για σχολιασμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx