Τηλεφωνήματα για να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Κατά την επαφή αυτή καθορίστηκε το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και αφορά στις θαλάσσιες ζώνες, δηλαδή την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και στην υφαλοκρηπίδα, θέμα που έθετε εξαρχής η Ελλάδα. Μάλιστα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι πιθανή μια ακόμα επικοινωνία της κ. Σουρανή με τον Καλίν για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών.

Oι εν λόγω επαφές αναμένεται να αρχίσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία είχε προγραμματισθεί να συζητηθούν οι κυρώσεις της Ε.Ε σε βάρος της Τουρκίας.

Από την πλευρά του πάντως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πει τίποτα προς το παρόν για διερευνητικές επαφές, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια τρίτη χώρα ή να έχουν επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι