Την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ονόμασε την επιχείρηση εισβολής στη βόρεια Συρία “Πηγή της Ειρήνης”. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στόχος είναι οι τρομοκράτες του PKK και των YPG, καθώς και οι τζιχαντιστές.

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου δήλωνε πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, ανάμεσά τους και η κυβέρνηση Άσαντ, θα ενημερωθούν όταν η Τουρκία αποφασίσει να ξεκινήσει την πολεμική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Ο ίδιος αποκάλυψε και τι είπε ο Ερντογάν την περασμένη Κυριακή στον Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος «ενημέρωσε» τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά το τηλεφώνημά τους την περασμένη Κυριακή, πως η Άγκυρα θα εξαπολύσει την επίθεση, καθώς η Ουάσινγκτον καθυστέρησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία στην περιοχή μιας «ασφαλούς ζώνης». Εκτός από τον Τραμπ, ο Ερντογάν, το μεσημέρι της Τετάρτης, μίλησε και με τον Πούτιν, τον οποίο ενημέρωσε για την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Στη συνδιάλεξη, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η τουρκική επιχείρηση θα συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική διαδικασία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι