Την Καμάλα Χάρις θα συναντήσει στις 19.00 ο πρωθυπουργός

Την Καμάλα Χάρις θα συναντήσει στις 19.00 ο πρωθυπουργός

Με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις θα συναντηθεί ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) στο Μόναχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις, επιβεβαιώνει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας ΗΠΑ και το ιστορικό υψηλό στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Η υπογραφή του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της MDCA είχε συνοδευτεί από την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken προς τον πρωθυπουργό, όπου υπογραμμίζεται η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Η κ. Χάρις, έχει στενές σχέσεις με την ελληνική ομογένεια, ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια, και είναι γνωστή η στενή της σχέση με την αναπληρώτρια κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι