Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου ζητεί ο εισαγγελέας για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου ζητεί ο εισαγγελέας για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Με πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητεί την παραπομπή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντώνιου. Τα αδικήματα αφορούν σε  σεξουαλικές πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος. Εν τω μεταξύ δικάζεται μαζί με επτά πρώην εργαζόμενους της ΜΚΟ για κατηγορίες για σωματικές τιμωρίες, κακοποιητικές συμπεριφορές και απειλές στα παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές της Οργάνωσης.

Ὀσον αφορά την επόμενη πιθανή πλέον δίκη, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κρίνοντας  επαρκείς τις ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο ίδιος εισαγγελέας είχε προτείνει τον περασμένο Νοέμβριο και πάλι την παραπομπή του κληρικού, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επέστρεψε τότε την δικογραφία ως μη πλήρη, και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις και από φίλους του καταγγέλλοντα 19χρονου καθώς και συμπληρωματική απολογία του κληρικού.

Ο πατήρ Αντώνιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά ο εισαγγελέας κρίνει ότι οι καταγγελίες σε βάρος του από τους δύο πρώην τροφίμους στη δομή, επιβεβαιώνονται από «πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες  είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση,  ο κατηγορούμενος κληρικός σε διάφορες χρονικές στιγμές είχε επιδείξει πανομοιότυπη συμπεριφορά προς τους ανηλίκους με σκοπό «να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας τους».

Στις ενέργειες αυτές προχωρούσε, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τους ανήλικους».

Για την υπόθεση αυτή ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη αλλά, ακολούθησε συμπληρωματική ανάκριση, ύστερα από νέα στοιχεία, προκειμένου να ληφθούν δύο επιπλέον καταθέσεις και να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι