Την πρόθεση του να επισκεφτεί τη Ρωσία ανακοίνωσε ο Μακρόν

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Με μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα επισκεφτεί σύντομα τη Ρωσία για περισσότερες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι συνομιλίες οικοδόμησης εμπιστοσύνης που άρχισαν με τον πρόεδρο Πούτιν [στο μεσαιωνικό φρούριο, Fort Bregancon] συνεχίζονται,» έγραψε ο Μακρόν, με αναφορά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, στις περιφερειακές διενέξεις και στην κλιματική αλλαγή ως κυρίαρχα ζητήματα. «Σύντομα θα ταξιδέψω στη Ρωσία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι πρόεδροι Μακρόν και Πούτιν είχαν μία διάσκεψη μέσω βίντεο την Παρασκευή. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να επανεξετάσει το στρατηγικό πλαίσιο των σχέσεών της με τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι μία πολιτική περιφρόνησης απέναντι στη Μόσχα κατά τα τελευταία χρόνια, «απέτυχε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι