Την Τετάρτη απολογούνται οι 13 της θαλαμηγού – Ερωτηματικά για την υπόθεση

Την Τετάρτη απολογούνται οι 13 της θαλαμηγού – Ερωτηματικά για την υπόθεση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 13 άτομα, πλήρωμα της θαλαμηγού “Περσεφόνη”, όλοι Έλληνες, κατηγορούμενοι ότι με πυροτεχνήματα που έριχναν τη νύχτα της Παρασκευής, προκάλεσαν πυρκαγιά στην Ύδρα. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο.

Εντούτοις, αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι πλοίαρχος άλλου σκάφους είχε δει να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα από την θαλαμηγό, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπετάνιος είπε απλώς ότι είδε τη θαλαμηγό στην περιοχή χωρίς να τη συνδέσει με πυροτεχνήματα. Κανείς δεν έχει ακούσει μέχρι στιγμής την άποψη των συλληφθέντων, παρότι είναι λογικά παράδοξο απλοί εργαζόμενοι να πετάνε πυροτεχνήματα για δική τους ψυχαγωγία, ειδικά όταν επιβαίνουν τουρίστες που έχουν ναυλώσει το γιωτ.

Δεν έχει συλληφθεί κανείς από τους τουρίστες που είχαν νοικιάσει τη θαλαμηγό και που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήταν εκείνοι που έριχναν τα βεγγαλικά και είναι υπήκοοι Καζακστάν. Εν τω μεταξύ έχει κατασχεθεί και η θαλαμηγός.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να έχουν βρεθεί στη θαλαμηγό φωτοβολίδες, όμως όλα τα σκάφη φέρουν υποχρεωτικά φωτοβολίδες. Είναι άγνωστο αν έγινε τρόπον τινά “ταυτοποίηση” των φωτοβολίδων της θαλαμηγού με υπολείμματα που τυχόν βρέθηκαν στην Ύδρα ή αν υπάρχει κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που να είδε πυροτεχνήματα από τη θαλαμηγό να “πέφτουν” στο νησί. Δεν έχει εκδοθεί καμία αναλυτική επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις πέραν του ότι «συνελήφθησαν 13 ημεδαποί για πρόκληση πυρκαγιάς» και οι ναυτικοί αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Δευτέρα, αλλά ως είθισται, θα ζητήσουν αναβολή για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και θα παρουσιαστούν στον ανακριτή την Τετάρτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι