Το 2021 θα παραδοθούν οι πρώτοι πύραυλοι S-500 στις ρωσικές ΕΔ

Το 2021 θα παραδοθούν οι πρώτοι πύραυλοι S-500 στις ρωσικές ΕΔ

Οι S-500, το νέο ρωσικό αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό σύστημα, αναμένεται να παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας ήδη από το 2021, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο. Συγκεκριμένα, ο κ. Κριβορούτσο δήλωσε στο περιοδικό «Natsionalnaya Oborona» το εξής: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα αποκτήσουν τα πρώτα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-500 το 2021, ενώ οι μαζικές παραδόσεις θα αρχίσουν το 2025».

Μάλιστα τον Μάρτιο ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των S-500, οι οποίοι έχουν πρωτοφανείς δυνατότητες και ικανότητες, καθώς το εν λόγω αντιβαλλιστικό σύστημα είναι ικανό να αναχαιτίζει όχι μόνο βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους Κρουζ, αλλά και αεροδυναμικούς στόχους, όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα. Πάντως, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως «δεν χρειάστηκε η δοκιμή και ιδιαίτερα η χρήση του συστήματος S-500 στη Συρία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version