Το αμερικανικό CNN υποστηρίζει ότι Ρώσος σχεδίαζε να δολοφονήσει τον επικεφαλής γερμανικής βιομηχανίας όπλων

Το αμερικανικό CNN υποστηρίζει ότι Ρώσος σχεδίαζε να δολοφονήσει τον επικεφαλής γερμανικής βιομηχανίας όπλων

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του αμερικανικού CNN, αμερικανικές υπηρεσίες προ μηνών πληροφόρησαν τους Γερμανούς ότι σύμφωνα με “πηγές” τους, η Ρωσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Άρμιν Πέπεραγκ, διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού κολοσσού παραγωγής βλημάτων και όπλων Rheinmetall, επειδή τροφοδοτεί την Ουκρανία και θα ανοίξει κοντά στο Κίεβο μονάδα παραγωγής.

Ούτε η γερμανική πρεσβεία ούτε ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας επιβεβαιώνουν την πληροφορία. Ο τηλεοπτικός σταθμός του CNN σε “αποκλειστικό” όπως αναφέρει ρεπορτάζ, γράφει ότι μετά την ενημέρωση των γερμανικών αρχών, η δολοφονία αποτράπηκε. Υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ στηρίχθηκε σε πληροφορίες πέντε δυτικών αξιωματούχων που μίλησαν off the record και που υποστήριξαν ότι η Ρωσία έχει στο στόχαστρο στελέχη πολεμικών βιομηχανιών. Παράλληλα αναφέρει ότι μεταξύ των πηγών του ήταν και ένας “υψηλόβαθμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος” που  επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είχε προειδοποιηθεί για το σχέδιο δολοφονίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Πηγές: CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι