Το απόλυτο ντέρμπι για την δεύτερη θέση δίνει δημοσκόπηση της Pulse

Το απόλυτο ντέρμπι για την δεύτερη θέση δίνει δημοσκόπηση της Pulse

To ΠΑΣΟΚ έχει μικρές απώλειες και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ορισμένα μικρά κέρδη.

Νέα δημοσκόπηση παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο (Σκάι) της εταιρείας Pulse. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παραμένει στην πρώτη θέση (29,5) με 17,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ισοψηφούν στην δεύτερη θέση, ακριβώς με 12%!

Στο ερώτημα για το πως βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο το 56% λέει αποδυναμωμένος, το 25% λέει τα ίδια και το 11% λέει ενισχυμένος. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 45% λέει ενισχυμένος, το 38% τα ίδια και το 10% αποδυναμωμένος. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος, το 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος. Για τον Αλέξη Τσίπρα το 48% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% λέει τα ίδια και μόλις το 7% λέει πως βγαίνει ενισχυμένος.

Στην ερώτηση για το αν στις ερχόμενες εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε το 69% λέει σίγουρα ναι, το 17% μάλλον ναι, το 5% μάλλον όχι και το 2% σίγουρα όχι. Στην δημοσκόπηση η Ελληνική Λύση εμφανίζεται με 7%, πίσω από το ΚΚΕ(7,5%). Άνοδο εμφανίζει και η Νίκη, όπως και η Νέα Αριστερά, που και σε αυτή την δημοσκόπηση δείχνει να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στην ευρωβουλή.

Σταθερά υπέρ του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ τάσσεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ωστόσο καταγράφονται υψηλά ποσοστά αντίθεσης, όπως και σημαντικά ποσοστά υπέρ των καταλήψεων. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι – σε αντίθεση με την γραμμή του «όχι» που επέλεξε η Χαριλάου Τρικούπη, το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί το νομοσχέδιο σε σωστή κατεύθυνση «με κάποιες βελτιώσεις», ενώ με την κομματική γραμμή συμφωνεί μόνον το 32%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι