Το διάγγελμα Μπάιντεν για το τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν

Νέα γκάφα Μπάιντεν – Χαιρέτισε έναν "αόρατο"! video)

O  πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε νέο διάγγελμα για το Αφγανιστάν υπεραμύνθηκε της απόφασης του για την αποχώρηση των αμερικανών σρατιωτών από το εδαφός του, δηλώντας ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν «μίας από τις μεγαλύτερες αερογέφυρες στην Ιστορία», εν μέσω της απειλής του ISIS-K και ευχαρίστησε τα μέλη του αμερικανικού στρατού που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης.

Συγκεριμένα, ανέφερε ότι «χθες το βράδυ στην Καμπούλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισαν 20 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν. Τον μακροβιότερο πόλεμο στην αμερικανική ιστορία». Στη συνέχεια δήλωσε ότι «πραγματοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αερομεταφορών στην ιστορία, με πάνω από 120.000 πολίτες να έχουν φυγαδευτεί. Ο αριθμός αυτός των ανθρώπων είναι διπλάσιος εκείνου που οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί. Κανένα έθνος δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο στην ιστορία».

»Μόνο οι ΗΠΑ είχαν τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνουν. Το πραγματοποιήσαμε σήμερα. Η εξαιρετική επιτυχία αυτής της αποστολής οφείλεται στην τόλμη και το θάρρος των Αμερικανών στρατιωτικών, των διπλωματών και επαγγλεματιών στον χώρο των πληροφοριών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι