Το Εφετείο έκρινε ότι ο Τραμπ θα δικαστεί -Του απομένει το Ανώτατο Δικαστήριο

Απέφευγε το lockdown, το πάει για shutdown ο Τραμπ – Στον αέρα το Σχέδιο Ανάκαμψης , slpress

To Oμοσπονδιακό Eφετείο των ΗΠΑ έκρινε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χαίρει ασυλίας από τις εις βάρος του κατηγορίες για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020. Οι τρεις δικαστές του Εφετείου της Ουάσινγκτον απέρριψαν την επιχειρηματολογία Τραμπ ότι δεν μπορεί να διωχθεί, επειδή οι κατηγορίες σχετίζονται με τις επίσημες ευθύνες του ως προέδρου.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η θέση του προέδρου τοποθετεί τους πρώην προέδρους υπεράνω του νόμου για όλη τους τη ζωη», αναφέρουν οι δικαστές στην ομόφωνη απόφασή τους.

Το δικαστήριο κρίνει ότι οποιαδήποτε «εκτελεστική ασυλία μπορεί να προστάτευε τον Ντόναλντ Τραμπ από ποινικές διώξεις όσο υπηρετούσε ως πρόεδρος δεν τον προστατεύει πλέον από διώξεις». Ο Τραμπ έχει πλέον το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι