To IKEA ανακαλεί λόγω πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς φορτιστή τύπου power bank

To IKEA ανακαλεί λόγω πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς φορτιστή τύπου power bank

Στην ανάκληση μιας μάρκας power bank προχώρησε η ΙΚΕΑ, καθώς ύστερα από ελέγχους διαπιστώθηκε πως υπάρχει πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς. Η εταιρεία ΙΚΕΑ αναφέρει ότι η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς λόγους. Ο φορτιστής που ανακαλείται είναι της εταιρείας VARMFRONT.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η IKEA καλεί όλους τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους power bank VARMFRONT 10 400 mAh με αριθμό προϊόντος E2038 και σήμανση ημερομηνίας 2313, 2316, 2318 ή 2319 (για παράδειγμα, το 23 αναφέρεται στο έτος κατασκευής και το 13 στην εβδομάδα κατασκευής) ή power bank VARMFRONT 5 200 mAh με αριθμό προϊόντος E2037 και σήμανση ημερομηνίας 2318, 2319 ή 2322, να διακόψουν αμέσως τη χρήση του και να επικοινωνήσουν με την IKEA για να λάβουν προϊόν αντικατάστασης ή πλήρη επιστροφή χρημάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την IKEA. Ως εκ τούτου ανακαλούμε προληπτικά το power bank VARMFRONT, λόγω πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς. Η IKEA αναπτύσσει τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα αξιολόγησης κινδύνου και δοκιμών, για να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα πληρούν όλους τους ισχύοντες νόμους και τα πρότυπα στις αγορές όπου πωλούνται»

Οι “τράπεζες ισχύος” ή power bank είναι στην ουσία ένα είδος μπαταρίας που μπορεί να αποθηκεύει πολλή ενέργεια και διευκολύνει στο ότι μπορεί κάποιος π.χ. να φορτίζει το κινητό ή το laptop του ταξιδεύοντας. Θεωρητικά αυτές οι συσκευές φορτίζουν πιο “δυναμικά” από άλλες μπαταρίες και το κινητό ή το λάπτοπ μένει φορτισμένο για περισσότερη ώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι