Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην εκκλησία στην Πόλη – Σύλληψη δύο υπόπτων

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην εκκλησία στην Πόλη – Σύλληψη δύο υπόπτων

Στην αιματηρή επίθεση σκοτώθηκε ένας 52χρονος. Έχoυν συλληφθεί δύο ύποπτοι.

Το Iσλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με τους πυροβολισμούς στην καθολική εκκλησία Santa Maria, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

Το Amaq News Agency, το πρακτορείο ειδήσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το μήνυμα των ISIS ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαρίγιερ στην Κωνσταντινούπολη.

Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας 52χρονος, ο οποίος επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα την εκκλησία παρέα με τον θείο του, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος Χριστιανός. Τραυματίστηκε σοβαρά από τους πυροβολισμούς και εξέπνευσε στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα.

Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι πρόκειται για ξένους υπηκόους, ένας από το Τατζικιστάν και ένας από τη Ρωσία, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ). Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, μετά την επίθεση στην εκκλησία, πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία 30 επιδρομές σε σπίτια και έγιναν 47 προσαγωγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι