Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τους τρεις φόνους στο γερμανικό φεστιβάλ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τους τρεις φόνους στο γερμανικό φεστιβάλ

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε φεστιβάλ διαφορετικότητας στην πόλη Σόλινγκεν στη Γερμανία, χθες το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης μαχαίρωσε οκτώ άτομα, από τα οποία υπέκυψαν τα τρία. Τους μαχαίρωσε όλους στο λαιμό.

Όπως ανακοινώθηκε σε δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Σόλινγκεν της Γερμανίας. Την είδηση ανήρτησε πριν λίγο το Al Arabiya, ενώ εν συνεχεία την επιβεβαίωσε και το Reuters. Το “επίσημο” πρακτορείο του ISIS, το Amaq, μεταδίδει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν στόχο «μία συγκέντρωση Χριστιανών για τη στάση τους στο παλαιστινιακό ζήτημα και απέναντι στους μουσουλμάνους».

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης φώναζε «Allahu Akbar» και είπε λίγα λεπτά πριν από την επίθεση σε 15χρονο Κιργίσιο μετανάστη ότι “απόψε θα τους μαχαιρώσω όλους”. Ο 15χρονος συνελήφθη όχι ως δράστης, αλλά επειδή απέκρυψε τη σχεδιαζόμενη ενέργεια του τρομοκράτη. Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο 15χρονος συνελήφθη σε κέντρο προσφύγων και αρνήθηκε να καταθέσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx