Το Ισραήλ ανακαλεί την πρέσβειρά του στην Ισπανία λόγω της στάσης του Σάντσεθ

Το Ισραήλ ανακαλεί την πρέσβειρά του στην Ισπανία λόγω της στάσης του Σάντσεθ

Αντίδραση του Ισραήλ στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού για «απαράδεκτες ενέργειες στη Γάζα»

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί “για διαβουλεύσεις” την πρέσβειρά του στην Ισπανία, μετά τις «σκανδαλώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας».

«Λόγω των σκανδαλωδών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε την Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία Ροντίκα Ραντιάν-Γκόρνον για διαβουλεύσεις στην Ιερουσαλήμ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Έλι Κοέν.

Ο Σάντσεθ είχε δηλώσει ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, αμφιβάλλει κατά πολύ αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και «η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας είναι απαράδεκτη».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν να καλέσει τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη «μετά την επαίσχυντη δήλωση που έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός την ίδια μέρα που τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν Ισραηλινούς στην πρωτεύουσά μας, Ιερουσαλήμ». Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, όπου σκοτώθηκαν τρία άτομα σήμερα το πρωί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι