Το Ισραήλ δεν διαπράττει γενοκτονία στην Γάζα λένε οι ΗΠΑ

Το Ισραήλ δεν διαπράττει γενοκτονία στην Γάζα λένε οι ΗΠΑ

Τί ανέφερε ο Τζέικ Σάλιβαν

«Θέλουμε να δούμε την ήττα της Χαμάς», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, Τζέικ Σάλιβαν και ανέφερε επιπλέον   ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, ο Σάλιβαν κάλεσε τη σύμμαχο χώρα «να πράξει περισσότερα για να εγγυηθεί την προστασία των (Παλαιστινίων) αθώων πολιτών».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δουν την ήττα της Χαμάς, ότι οι Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου είναι στην «κόλαση», και ότι θα ήταν λάθος μίας ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα.

«Θεωρούμε ότι το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να εγγυηθεί την προστασία των αθώων πολιτών. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπαθεί να επιτύχει την επίλυση της σύγκρουσης με τρόπο που «θα εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο σε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό, αντί να βλέπει το Ισραήλ να εμπλέκεται σε μία εκστρατεία κατά των ανταρτών που δεν έχει τέλος».

Επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί πως «θα ήταν λάθος μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην καρδιά της Ράφα, η οποία θα έθετε σε κίνδυνο έναν πολύ μεγάλο αριθμό αμάχων, χωρίς σαφές στρατηγικό κέρδος».

Η στήριξη του προέδρου Μπάιντεν προς το Ισραήλ είναι ακλόνητη αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ διαφωνία« με την ισραηλινή κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Σάλιβαν.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι