Το Ισραήλ δεν επιτρέπει πια στην UNRWA να στέλνει τρόφιμα στη βόρεια Γάζα

Τελεσίγραφο του Ισραήλ για τη Ράφα - Η Χαμάς έχει χάσει κάθε διάθεση για μάχη λέει ο Γκάλαντ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA που μεταφέρουν τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Αυτό είναι εξοργιστικό και καθιστά σκόπιμη την παρεμπόδιση της σωτήριας βοήθειας κατά τη διάρκεια λιμού. Oι περιορισμοί πρέπει να αρθούν”, δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Σημειωτέον, ούτε στον ίδιο επέτρεψαν την είσοδο στη Γάζα οι Ισραηλινοί.

Η UNRWA παρέχει εδώ και δεκαετίες βοήθεια και υπηρεσίες σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στη Γάζα, όμως προ διμήνου το Ισραήλ κατηγόρησε τον οργανισμό ότι έχει μέλη της Χαμάς στις τάξεις τους και ότι 12 εργαζόμενοί του πολέμησαν στο πλευρό της Χαμάς. Πολλές χώρες εν συνεχεία διέκοψαν την χρηματοδότηση προς την UNRWA, αλλά εν συνεχεία οι περισσότερες ξανάρχισαν να την ενισχύουν υπό όρους, να “κρατάει” συγκεκριμένα το “ταμείο” η Νορβηγία, για να ελέγχεται η ροή των χρημάτων, καθώς το Ισραήλ επιμένει ότι με τα χρήματα αυτά «χρηματοδοτούνται τρομοκράτες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι