To Ισραήλ μας οδηγεί σε περιφερειακό πόλεμο λέει η λιβανέζικη κυβέρνηση

To Ισραήλ μας οδηγεί σε περιφερειακό πόλεμο λέει η λιβανέζικη κυβέρνηση
EPA/ATEF SAFADI

Κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή.

Δέκα λιβανέζοι πυροσβέστες σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε δημοτικό κτίριο στην κωμόπολη Μπιντ Τζμπεΐλ του νότιου Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Δέκα πυροσβέστες σκοτώθηκαν» ενώ «βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έτοιμοι να βγουν για επιχειρήσεις διάσωσης», ανέφερε το υπουργείο Υγείας, το οποίο κατήγγειλε μια «σφαγή».

«Οι έρευνες συνεχίζονται στα συντρίμμια του κτιρίου, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από ένα χρόνο, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 115 διασώστες και πυροσβέστες, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο στα επίσημα λιβανικά στοιχεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι κατηγόρησε σήμερα από τη Βηρυτό, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, το Ισραήλ ότι φέρει “όλη την ευθύνη” μιας “κλιμάκωσης” που θα οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε “περιφερειακό πόλεμο”.

“Η ισραηλινή επίθεση (…) που ξεκίνησε από τη Γάζα και πλέον επεκτάθηκε στον Λίβανο θα ωθήσει όλη την περιοχή στην άβυσσο ενός ολοκληρωτικού περιφερειακού πολέμου”, δήλωσε ο Σαφάντι στη διάρκεια επίσκεψής του στον Λίβανο, όπου από τις 23 Σεπτεμβρίου μαίνεται ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ ύστερα από έναν χρόνο που αντήλλασσαν διασυνοριακά πυρά.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx