Το Ισραήλ προσπαθεί να “αποκεφαλίσει” την Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ προσπαθεί να “αποκεφαλίσει” την Χεζμπολάχ
epa11616046 People gather in front of a damaged building after an Israeli military strike, in Beirut, Lebanon, 20 September 2024. At least three people have been killed in the attack, which targeted the southern suburb of Beirut, according to the Lebanese Ministry of Health. The Israeli military stated on 20 September that it conducted a 'targeted strike' in Beirut, claiming that the 'Hezbollah Commanders we eliminated today' had been planning attacks on northern areas of Israel. EPA/WAEL HAMZEH

Σχεδόν δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ, τον επικεφαλής της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του κινήματος, στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Βηρυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο εκπρόσωπος προσέθεσε και τα εξής: «Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν στοχευμένο πλήγμα στη Βηρυτό, εξοντώνοντας τον Ιμπραήμ Ακίλ, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της μονάδας Ραντουάν. Το πλήγμα έγινε για να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ και όχι επειδή επιδιώκουμε περιφερειακή κλιμάκωση».

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε προσωρινό απολογισμό του για τη σημερινή ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν. Εκτιμάται ότι οι κινήσεις αυτές του Ισραήλ (περιλαμβανομένων και των εκρηκτικών σε βομβητές και γουόκι τόκι) έχουν ως στόχο την αποδυνάμωση και τον αποσυντονισμό της οργάνωσης σε ενδεχόμενη κλιμάκωση και αναμέτρηση με την Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx