VIDEO

Το Ισραήλ σκότωσε ηγέτη της Χεζμπολάχ – Πρώτη δήλωση Πούτιν – Νέο πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

Το Ισραήλ σκότωσε ηγέτη της Χεζμπολάχ – Πρώτη δήλωση Πούτιν – Νέο πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

«Κάθε αντιπαράθεση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και ελπίζουμε στην αυτοσυγκράτηση», ανέφερε χθες ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην πρώτη του αντίδραση για τη νέα πηγή εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Χθες πάντως το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε με drone διοικητικό στέλεχος της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και δημοσίευσε μάλιστα και βίντεο, ενώ φέρεται αποφασισμένο να δώσει συνέχεια.

Στόχος του Ισραήλ ήταν ο Ισμαήλ Γιουσέφ Μπαζ, διοικητής ταξιαρχίας, που φονεύθηκε στην πόλη Αϊν Μπαλ, κοντά στην Τύρο. Ο ισραηλινός στρατός στη σχετική ανάρτησή του αναφέρει ότι ο Μπαζ «συμμετείχε στην προώθηση και στο σχεδιασμό εκτοξεύσεων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων προς το κράτος του Ισραήλ από παράκτια περιοχή του Λιβάνου».

/

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Πούτιν, ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει: «Η βασική αιτία της σημερινής αστάθειας στη Μέση Ανατολή είναι το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων. Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν λογική αυτοσυγκράτηση και θα αποτρέψουν ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης που θα είναι επιφέρει  καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πούτιν με τον Ιρανό ομόλογό του, Ιμπραήμ Ραΐσι «και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι η βασική αιτία των σημερινών γεγονότων στη Μέση Ανατολή είναι η άλυτη παλαιστινοϊσραηλινή σύγκρουση. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκαν οι προσεγγίσεις των αρχών της Ρωσίας και του Ιράν υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, της ελάφρυνσης της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης και της δημιουργίας συνθηκών για την πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της κρίσης».

Αποφασίζουν για την “απάντηση” στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί φέρονται να έχουν αποφασίσει οριστικά να “απαντήσουν” στο Ιράν, παρότι το Ιράν έχει δηλώσει πως σε περίπτωση ανταπάντησης, πλέον αυτό θα κινηθεί διαφορετικά, υπονοώντας ότι τα πλήγματα του Σαββάτου ήταν συμβολικά και δεν στόχευαν να προκαλέσουν απώλειες, όμως όλα θα αλλάξουν αν το Ισραήλ δώσει συνέχεια.

Στο πρώτο συμβούλιο είχε αποφασιστεί να δοθεί απάντηση οπωσδήποτε και απέμενε να αποφασιστεί ποια θα ήταν αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αποφασίσθηκε στο νέο, χθεσινό, συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν τι θα κάνουν, αλλά όχι το πότε. Κάποιες προτάσεις για να πληγούν ευαίσθητοι στόχοι στο ιρανικό έδαφος, απορρίφθηκαν, ενώ υπάρχει διάσταση απόψεων για το αν είναι απαραίτητη ή όχι η αποδοχή αυτών των σχεδίων από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι