Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Idalia από τη Φλόριντα (video)

Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Idalia από τη Φλόριντα (video),

Δύο νεκρούς και μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω του ο τυφώνας Idalia που πέρασε από την Φλόριντα και κινείται στη Τζόρτζια έχοντας όμως υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα. Οι πολιτείες παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

Περισσότεροι από 225.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα και άλλοι 230.000 στη Τζόρτζια. Περίπου 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας στη Φλόριντα είναι σε επιφυλακή για να μετακινηθούν και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μόλις περάσει η καταιγίδα.

Η καταιγίδα κινείται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής των ΗΠΑ την Πέμπτη. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε χθες ότι η καταιγίδα είναι ακόμα πολύ επικίνδυνη. Πολλές κομητείες της Φλόριντα χρειάστηκε να εκκενωθούν το βράδυ της Τετάρτης. Αξιωματούχοι διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στη Φλόριντα δήλωσαν ότι το Πέρι, μια ιστορική πόλη 7.000 κατοίκων νοτιοανατολικά του Ταλαχάσι, ήταν ένα από τα μέρη που επλήγησαν σοβαρά.

Ο τυφώνας κατέστρεψε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, όπου πολλές επιχειρήσεις είχαν πιάσει φωτιά. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι το κύριο μέλημα της πολιτείας είναι τώρα στις προσπάθειες ανάκαμψης. «Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τι συμβαίνει επί τόπου στα μέρη που είχαν τον αρχικό αντίκτυπο», δήλωσε ο ΝτεΣάντις σε συνέντευξη που έδωσε στο Πέρι. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Idalia είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε αυτό το τμήμα της Φλόριντα εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια. ¨Προ δεκαημέρου στην δυτική ακτή η Καλιφόρνια είχε βρεθεί αντιμέτωπη επίσης με την πρωτοφανή καταιγίδα Χίλαρι που έφθασε μέχρι το Λος Άντζελες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx