Το ΚΚΕ για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Το ΚΚΕ για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

«Όσο κι αν προσπαθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, στριμωγμένοι από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να εμφανιστούν ότι στοχεύουν στη «μείωση των ανισοτήτων» και τη «σύνδεση της ανάπτυξης με το εισόδημα», η πραγματικότητα για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αφού αυτό επιβάλλουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και η κερδοφορία των ομίλων, τα οποία υπηρετεί με συνέπεια και κυνισμό η κυβερνητική πολιτική», αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

«Αντί για “καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, με αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μέσο μισθό τους να είναι κατά 14,81% μειωμένος σε σχέση με το 2011 και αυτό την ώρα που η ακρίβεια “σπάει κόκκαλα” και η κερδοφορία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων έχει αυξηθεί κατά 23,53% από το 2007 και καταγράφει συνεχώς νέα ρεκόρ. Ακόμη και το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε εργαλείο εκβιασμού των ανέργων για την αποδοχή θέσεων εργασίας χωρίς δικαιώματα. Αντί για κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια,  η κυβέρνηση επιλέγει τη μείωση φόρων και εισφορών που τελικά θα ωφελήσει μόνο τη μεγάλη εργοδοσία που ζητά ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Την ίδια στιγμή, τα φορολογικά έσοδα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία πληρώνει ο λαός με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, έχουν εκτιναχθεί κατά 24,6 δισ. ευρώ τη διετία 2022-2023 σε σχέση με το 2007-2008», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx