Το KKE για το σεξισμό που του χρεώνει η ΝΔ: “Για κοιταχτείτε στον καθρέφτη”

Κουτσούμπας: Η Κυβέρνηση επιδείνωσε την θέση των εργαζομένων

Για «αυτογελοιοποίηση» κάνει λόγο το ΚΚΕ, απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος το κατηγορεί για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση» στη Βουλή. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ επ΄αυτού, προτρέπει τη ΝΔ να κοιτάξει τι κάνει η φοιτητική της παράταξη και τι έχει προκαλέσει το ιδιωτικό μοντέλο διεθνώς στα πανεπιστήμια όσον αφορά στις φοιτήτριες.

Η επίμαχη αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ έγινε στη διάρκεια της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Αυτές είναι μεταξύ άλλων οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Μετά τα σχόλια του εκπροσώπου Τύοπυ της ΝΔ εναντίον του Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό και αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, απαντώντας στις δηλώσεις Ρωμανού.

«Κοιτάξτε τις εκδηλώσεις της φοιτητικής σας παράταξης, κοινώς κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά ‘μοντέλα’ του εξωτερικού; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών; Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν αυτά ακούγονται, γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι