Το Λαϊκό Κόμμα καταγγέλλει ότι οι σοσιαλιστικές ομάδες μπλόκαραν φιλελληνικό σκληρό ψήφισμα κατά της Τουρκίας

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταγγέλλει ότι τα σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλόκαραν ψήφισμα, με το οποίο η Ευρωβουλή θα προέβαινε σε ευθεία καταγγελία για την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα άλλα κόμματα αντιστρέφουν την κατηγορία περί μικροπολιτικής και υποστηρίζουν ότι ειχαν κι εκείνα  ετοιμάσει ήδη καταγγελτικό ψήφισμα κατά της Τουρκίας όμως δεν ήθελαν να το ψηφίσουν οι του Λαϊκού Κόμματος επειδή δεν ήταν “δικό τους”.

Όπως αναφέρει η Ομάδα του ΕΛΚ, σε σχετική ανακοίνωση: «Ζητήσαμε μια ισχυρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια διαβούλευση και ένα σχετικό ψήφισμα, για να καταγγείλουμε τις ενέργειες της Τουρκίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τις άλλες πολιτικές ομάδες, οι Σοσιαλιστές (S&D) και η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) μπλόκαραν  το ψήφισμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όντως οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς αποφάσισαν να καταψηφίσουν την πρόταση του ΕΛΚ αλλά δεν είναι σαφές αν το έκαναν  επειδή διαφωνούσαν με φράσεις που αφορούσαν καθαρά στο Λαϊκό Κόμμα ή αν διαφωνούσαν με τη σκληρή γλώσσα του για την Τουρκία.

Το Λαϊκό Κόμμα επιμένει ότι το ψήφισμά του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειονοψηφία γιατί επικράτησε η άποψη των υπολοίπων πολιτικών ομάδων που αναφερόταν απλώς στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και τον αρνητικό ρόλο της Τουρκίας. Και η Αριστερά επιμένει ότι αυτά είναι fake news και ότι το Λαϊκό Κόμμα διαστρεβλώνει τα γεγονότα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι