Το μεταναστευτικό στην “Ώρα του πρωθυπουργού” αύριο

Το μεταναστευτικό στην “Ώρα του πρωθυπουργού” αύριο

Το μεταναστευτικό θα είναι το πρώτο ζήτημα που θα συζητηθεί στην «ώρα του πρωθυπουργού», αύριο Παρασκευή στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα «κατάργηση καταυλισμού της Μόριας και εσωτερικών συνόρων». Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν προτίθεται να κλείσει το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια.

Παράλληλα τον ρωτά αν θα προχωρήσει στην «κατάργηση των ιδιότυπων εσωτερικών συνόρων που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν τους κατοίκους των νησιών (Έλληνες και μετανάστες)». Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε ενημέρωση για το αν και πότε θα δημιουργηθούν πολλές μικρές δομές στην επικράτεια, ώστε οι οικογένειες μεταναστών που βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες, με τρόπο που να ωφελεί όλες τις πλευρές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι