Το μήνυμα του Φετουλάχ Γκιουλέν στους Έλληνες

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Μήνυμα στους Έλληνες, με αιχμές για τον Ερντογάν, στέλνει ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής της οργάνωσης FETO που η Άγκυρα την κατατάσσει στις τρομοκρατικές. Το βίντεο με το μήνυμα δόθηκε για την παρουσίαση της βιογραφίας του από ελληνικό εκδοτικό οίκο.

“Η Ελλάδα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Τα δυο έθνη για μια περίοδο θεωρούνταν αδέλφια. Κάποιοι ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μας χώρισαν από φίλους και συνοδοιπόρους. Ίσως μια μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν όλοι μαζί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκιουλέν, (άλλοτε στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου στα επεκτατικά σχέδια και στον μουσουλμανικό παντουρικισμό), του οποίου η βιογραφία εκδόθηκε στη χώρα μας.

Ο Γκιουλέν αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν θέλω να υποστηρίξω καμία πλευρά για οποιονδήποτε λόγο. Είτε κάποιος είναι αθώος είτε άδικος, και οι δυο συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Αυτό διδάσκει άλλωστε ο ουμανισμός. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται, είναι αναπόφευκτο να γίνει. Μπορεί μια χώρα να δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ευθύνης, αλλά όλοι συμφωνούν πως τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται. Στην Τουρκία και στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που όταν σκέφτονται μια άλλη χώρα, η πρώτη που έρχεται στο νου τους είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα έδειξε γενναιότητα. Έδειξε ότι είναι μια χώρα αδερφός. Και εμείς λόγω της αδελφοσύνης αυτής, τους σκεφτόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Έτσι θα γραφτεί στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας με φανταχτερό χρυσό και ασήμι. Αυτή η συμπεριφορά υπόσχεται ενότητα και ομόνοια για το μέλλον μας». Ως προς την γενναιότητα πιθανόν να αναφέρεται στους οκτώ στρατιωτικούς που ειχαν ζητήσει άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι