Το Ναγκόρνο Καραμπάχ καίγεται, στην Συρία Ρώσοι και Τούρκοι παρέα

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ καίγεται, στην Συρία Ρώσοι και Τούρκοι παρέα

Η Ρωσία και η Τουρκία διεξήγαγαν την 96η κοινή περιπολία στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο υποναύαρχος Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών στη Συρία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο Γκρίνκεβιτς ανέφερε το εξής: «Η 96η κοινή ρωσοτουρκική περιπολία πραγματοποιήθηκε στην επαρχία του Χαλεπίου. Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνέχισε τις περιπολίες στην περιοχή Μανμπίτζ της επαρχίας Χαλεπίου, από το Ατζάμι κατά μήκος δύο διαδρομών προς την κατεύθυνση του Μάνμπιτς και της Αβσάρια». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές αστυνομικές μονάδες διεξήγαγαν περιπολίες στην επαρχία Ντέιρ Εζ Ζορ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν για εκεχειρία στην συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία άρχισε τα μεσάνυχτα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, να δημιουργήσουν έναν διάδρομο ασφαλείας έξι χιλιόμετρα βόρεια και νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4 στη Συρία, ο οποίος συνδέει τις επαρχίες της Λατάκιας και του Χαλεπίου. Επιπλέον, η Μόσχα και η Άγκυρα συμφώνησαν να περιπολούν από κοινού τον αυτοκινητόδρομο Μ4.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι