To NATO καλωσόρισε την Σουηδία που εντάχθηκε επισήμως στη συμμαχία

To NATO καλωσόρισε την Σουηδία που εντάχθηκε επισήμως στη συμμαχία

«Είναι επίσημο – Η Σουηδία είναι πλέον το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας. Η ένταξη της Σουηδίας κάνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο και τη Σουηδία πιο ασφαλή. Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία της στην έδρα του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα», έγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter)

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον χαιρέτισε σήμερα «μια ιστορική νέα εποχή στην πολιτική ασφάλειας της χώρας», η οποία έγινε το 32ο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια τελετής στην Ουάσινγκτον.

«Η ενότητα και η αλληλεγγύη θα είναι ο φάρος της Σουηδίας ως μέλους του ΝΑΤΟ. Θα μοιραζόμαστε σύνορα, ευθύνες και κινδύνους με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Κρίστερσον, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι