Το όγδοο μετάλλιο της Ελλάδας από την ελληνική πάλη και τον Κουρουγκλίεφ

Το όγδοο μετάλλιο της Ελλάδας από την ελληνική πάλη και τον Κουρουγκλίεφ

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, με καταγωγή από το Νταγκεστάν, έφερε το όγδοο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στα 86 κιλά της ελευθέρας πάλης νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ και αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης.

Ο Κουρουγκλίεφ άρχισε ιδανικά τον αγώνα παίρνοντας αρχικά προβάδισμα με 2-0 και στη συνέχεια με 4-0. Στη συνέχεια ο Μάιλς Ναζέμ Αμίνε, ο οποίος εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο, έκανε την αντεπίθεσή του και έφερε το ματς στα ίσια με 4-4. Όμως η τελευταία φάση ελέγχθηκε στο VAR, ο Κουρουγκλίεφ πήρε έναν επιπλέον πόντο και επικράτησε με 5-4 έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Ο Κουρουγκλίεφ, ρωσικής υπηκοότητας από το Νταγκεστάν, πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2024. Έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την ελληνική πάλη μετά από 20 χρόνια. Το 2004 είχε πάρει το χάλκινο στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx