Το Oruc Reis ελεύθερο, απροστάτευτα τα νησιά, διάλογο άνευ όρων… δεν ζητούν και πολλά!

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι επέκρινε την κοινή δήλωση των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης (Med7). «Η διατύπωση σε αυτήν τη δήλωση, όπως και την προηγούμενη χρονιά, είναι προκατειλημμένη, δεν βρίσκεται σε επαφή με την πραγματικότητα και στερείται νομικής βάσης.

“Ζητούμε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο». Στη συνέχεια ο Ακσόι παραθέτει μια σειρά απαιτήσεων της Άγκυρας προς την Αθήνα για μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. «Για να μειώσει τις εντάσεις, η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει όλα τα πολεμικά της πλοία γύρω από το πλοίο μας Oruc Reis, να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, να εγκαταλείψει την στρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζο, και να τερματίσει την πρόσφατα αυξημένη πίεση στην τουρκική μειονότητα Ανατολική Θράκη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι