Το Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία

Το Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ επισκέφθηκε σήμερα την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Σάτερφιλντ είχε μακρά συζήτηση με τον  Οικουμενικό Πατριάρχη “για θέματα της ζωής της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, για την περί αυτήν Ομογένεια, αλλά και για το ευρύτερο Ορθόδοξο ποίμνιο στην Τουρκία”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το πατριαρχείου.

Τον πρέσβη συνόδευαν ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη, κ Peter T. Shea και το στέλεχος του Προξενείου κ. Eric Eggleston, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου. (σ.σ. ο  Άρχων Διδάσκαλος είναι οφφίκιο και απονέμεται από τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη στους διακριθέντες για την θεολογική και εν γένει παιδεία και προσφορά τους)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι