Η πρόεδρος της Ευρωβουλής στην Αθήνα

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής στην Αθήνα

«Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Roberta Metsola, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2024, κατά την οποία θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας», αναφέρει η Βουλή των Ελλήνων σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κυρία Metsola θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 11:30. Στη συνέχεια και ώρα 12:00, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Παραγωγής και Εμπορίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, υπό την προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μισή ώρα με την αντιπολίτευση

«Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, αύριο Τρίτη, αναμένεται να συναντηθεί και με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, κατόπιν του αιτήματος του ευρωβουλευτή των Πρασίνων και συνιδρυτή του κόμματος “Κόσμος” Πέτρου Κόκκαλη», όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του ευρωβουλευτή.

Σημειώνεται ότι στο αρχικό πρόγραμμα της κ. Μέτσολα δεν είχαν συμπεριληφθεί συναντήσεις με την αντιπολίτευση, τις οποίες ζήτησε ο κ. Κόκκαλης με επιστολή του προς την κ. Μέτσολα. Σύμφωνα με την ανακοινωση από τον “Κόσμο”, η συνάντηση της «Προέδρου του ΕΚ με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις συστηματικές παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνονται στο καταδικαστικό για την ελληνική κυβέρνηση ψήφισμα, πριν από λίγες μέρες».

Η Νέα Αριστερά εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, όπου αναφέρει: «Η Ν.Δ. αποφάσισε η κυρία Μέτσολα να πραγματοποιήσει ομιλία, όχι όμως να υπάρξει δημόσιος διάλογος με τα κόμματα όπως είχε συμβεί στην αντίστοιχη επίσκεψη του Νταβίντ Σασόλι το 2021. Έπειτα από πιέσεις και την επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη συνάντηση μισής ώρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης χωρίς να εξασφαλίζεται όμως η δέουσα δημοσιότητα με παρουσία του Τύπου.

»Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φοβάται τον διάλογο στον απόηχο των όσων καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να κρυφτεί. Απαιτούμε έστω κι αυτή η λειψή συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνει με δημοσιότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι