Το “αστείο” του Πεσκόφ ότι θα μπαίνουμε τζάμπα στην Αγία Σοφία

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός

Το πρωί ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, επανέλαβε τη θέση ότι για τη Ρωσία “είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή του μουσείου σε τζαμί” και χαριτολογώντας προσέθεσε:

“Στο κάτω-κάτω, οι Ρώσοι τουρίστες εκεί θα μπορουν να επισκέπτονται την Αγία Σοφία χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο”

Ο Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η απόφαση της τουρκικής πλευράς δεν θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας:

«Επιπλέον, ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς. Οι Ρώσοι τουρίστες που πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να μπορούν να επισκεφθούν τον καθεδρικό ναό.Η τουρκική πλευρά δεσμεύθηκε ότι τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ναό».

Ο ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές σέβονται την αρνητική θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτό το θέμα.

«Σεβόμαστε τη θέση του Πατριάρχη μας ως Ορθόδοξοι πιστοί, αλλά διαφέρει από την πολιτική θέση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι