Το “ηχητικό ντοκουμέντο” που ίσως δείχνει συμπαιγνία Γερμανίας – Πολωνίας για τον Ναβάλνι

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι δημοσιοποίησε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Λευκορωσίας.

Στην υποκλαπείσα συνομιλία εκπρόσωπος του Βερολίνου ακούγεται να λέει ότι «οι αποδείξεις δεν έχουν σημασία, όλα επιτρέπονται στον πόλεμο» αναφορικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Στο ίδιο ντοκουμέντο, ο Πολωνός συνομιλητής ακούγεται να λέει ότι «ο Πούτιν πρέπει να πνιγεί στα εσωτερικά προβλήματα».

Η ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία φέρεται να έγινε μεταξύ γερμανικών και πολωνικών Αρχών σχετικά με τον Ναβάλνι και υπεκλάπη από μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας. Εντούτοις κανείς δεν αναφέρει ποιοι μιλούν και ποιους εκπροσωπούν.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μινσκ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού υπέκλεψαν μια συνομιλία μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας, που αποδεικνύει ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι είναι κατασκευασμένη και πως προτίθεται να παραδώσει τα στοιχεία αυτά στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Ο Λουκασένκο είπε ότι η συνομιλία υπεκλάπη από την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.

«Υποκλέψαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, θα σας την δώσω να την διαβάσετε και θα την στείλουμε στην FSB. Οι διάλογοι αποδεικνύουν ότι η υπόθεση Ναβάλνι είναι κατασκεύασμα. Καμία δηλητηρίαση του Ναβάλνι δεν υπήρξε», δήλωσε ο Λουκασένκο στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο ίδιος είπε ότι στη συνομιλία ακούγονται και σχόλια για την Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, Γερμανια και Πολωνία ήθελαν με το σκάνδαλο Ναβάλνι «κόψουν την όρεξη στον Πούτιν που ήθελε να χωθεί στη Λευκορωσία».

Ο αρχηγός της ρωσικής Υπηρεσίας Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα «δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ειδικές δυνάμεις της Δύσης να βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι