To “κεραυνοβόλο ίντερνετ” του Ίλον Μασκ έρχεται τώρα και στην Ελλάδα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Τις «διαστημικές» ταχύτητες ίντερνετ του Ίλον Μασκ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Έλληνες πολίτες, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τις παραγγελίες και στη χώρα μας. Μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Starlink, όποιος επιθυμεί μπορεί πλέον να κάνει αίτηση για να αποκτήσει το δορυφορικό ίντερνετ της θυγατρικής της SpaceX.

Ο Ίλον Μασκ υπόσχεται γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο internet, η οποία έρχεται κατευθείαν από το… Διάστημα, ενώ η κάλυψη στη χώρα μας αναμένεται να αρχίσει από το τέλος του έτους. Η τιμή της υπηρεσίας είναι πάντως «τσιμπημένη», καθώς κοστίζει 99 ευρώ τον μήνα, ενώ το κόστος του εξοπλισμού, τον οποίο μπορείτε να προπαραγγείλετε, ανέρχεται στα 499 ευρώ (με 61 ευρώ επιπλέον κόστος για τα μεταφορικά). Η προπαραγγελία, δε, κοστίζει 99 ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής ολόκληρου του ποσού.

Οι χρήστες θα χρειαστούν ένα δορυφορικό πιάτο παρόμοιο με αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink, η οποία διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία, εξασφαλίζοντας υψηλές ταχύτητες και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης (latency). Παράλληλα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 150 Μbps.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η δοκιμαστική λειτουργία της Starlink έχει αρχίσει από το φθινόπωρο στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά, όπου περίπου 10.000 χρήστες της υπηρεσίας απολαμβάνουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 Mbps στο «κατέβασμα» (download speed) και τα 20 Mbps στο «ανέβασμα» (upload speed). Οι άλλες δορυφορικές υπηρεσίες internet παρέχουν ταχύτητες έως 24 Mbps.

«Κατά τη δοκιμαστική περίοδο οι χρήστες μπορούν να αναμένουν ταχύτητες από 50 Mbps έως 150 Mbps και χρόνους απόκρισης από 20ms έως 40ms στις περισσότερες τοποθεσίες καθώς ενισχύουμε το σύστημα Starlink. Θα υπάρχουν και περίοδοι χωρίς σύνδεση. Καθώς βάζουμε περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά, εγκαθιστούμε περισσότερους επίγειους σταθμούς και βελτιώνουμε το λογισμικό μας οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και latency καθώς και οι χρόνοι λειτουργίας θα βελτιώνονται δραστικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι