Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε την πρέσβυ των ΗΠΑ για τα πλήγματα στην Σεβαστούπολη

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε την πρέσβυ των ΗΠΑ για τα πλήγματα στην Σεβαστούπολη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα την Αμερικανίδα πρέσβυ για την επίθεση των Ουκρανών με αμερικανικά όπλα στην Κριμαία και στο Μπέλγκοροντ, όπου τραυματίσθηκαν  συνολικά 142 άτομα και υπήρξαν και νεκροί.

Η Ρωσία από χθες ανακοίνωσε ότι θεωρεί υπαίτιες των απωλειών τις ΗΠΑ και ότι θα υπάρξουν αντίποινα για τους θανάτους παιδιών και αμάχων στην Κριμαία και στο Μπέλγκοροντ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Μόσχα κατήγγειλε ήδη από χθες ότι αμερικανικοί δορυφόροι δίνουν στίγμα για τις επιθέσεις των Ουκρανών και αμερικανικά όπλα χρησιμοποιούνται, «οπότε η εμπλοκή των ΗΠΑ είναι δεδομένη». Στη Σεβαστούπολη επλήγη μια παραλία όπου πολλές οικογένειες έκαναν διακοπές. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των νεκρών είναι δύο παιδιά και μεταξύ των 151 τραυματιών επίσης 27 ανήλικοι.

Το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χτες ότι η Ουάσιγκτον, μαζί με τις ουκρανικές αρχές, φέρει την ευθύνη για την επίθεση με πυραύλους στη Σεβαστούπολη, καθώς οι πύραυλοι παρέχονται από τις ΗΠΑ και οι συντεταγμένες πτήσης τους επίσης από αυτές. Όπως είπε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης αναχαιτίσθηκαν προχθές τέσσερις από τους πέντε πυραύλους ATACMS που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία, αλλά η έκρηξη της κεφαλής του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων σε παραλία λουομένων στη Σεβαστούπολη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι