Το σκυλάκι της οικογένειας δάγκωσε το μωρό στο κεφάλι

Ο λόγος που "ξέμεινε" το Παίδων από καρδιοχειρουργικό - Είχαν κάνει "λάστιχο" τους εντατικολόγους

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το σκυλάκι μας οικογένειας στη Νέα Σμύρνη φέρεται να επιτέθηκε στο βρέφος ηλικίας 11 μηνών που εκείνη την ώρα θα έτρωγε. Η οικογένεια έχει δύο σκυλάκια εδώ και οκτώ χρόνια και θεωρητικά γνωρίζει τη συμπεριφορά των ζώων.

Είναι άγνωστο υπό ποίες συνθήκες το τετράποδο δάγκωσε το μωρό στο κεφάλι. Οι γονείς λένε ότι ο σκύλος δάγκωσε το μωρό την ώρα που το τάιζαν, αλλά εν συνεχεία μάνα και πατέρας λένε ότι η μητέρα βρισκόταν στην κουζίνα όταν άκουσε το βρέφος να κλαίει και έτρεξε να το πάρει αγκαλιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο μωρό χρειάσθηκε να γίνει επέμβαση για τα τραύματα στο κεφάλι του. Τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο πατέρας του μίλησε στο MEGA και είπε τα εξής:

«Το σκυλάκι είναι μαζί μας περίπου 8 χρόνια.  Και τα δύο σκυλιά μας είναι πολύ φιλικά με το παιδί. Την στιγμή που πήγαμε να ταΐσουμε το μωράκι μας, το σκυλί του επιτέθηκε. Το έχει δαγκώσει γύρω στα 5 εκατοστά στο μπροστινό και πίσω μέρος από το κεφαλάκι του. Χθες, έκανε χειρουργείο και θα μείνει στο νοσοκομείο περίπου μια εβδομάδα. Το σκυλί θα το πάρει συγγενικό μας πρόσωπο και δεν θα ξαναμείνει στο ίδιο περιβάλλον με το παιδί».

Οι επιθέσεις οικόσιτων σκύλων σε παιδιά της οικογένειας είναι εξαιρετικά σπάνιες, ειδικά αν εξαρχής το ζώο δεν έχει δείξει ζήλια. Ίσως το βρέφος έκανε κάποια κίνηση που ο σκύλος θεώρησε απειλητική. Όσο φιλικά και αν είναι τα ζώα με τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, οι ειδικοί συνιστούν να μην τα αφήνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη στον ίδιο χώρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι